NEKIM ŽIVOTINJAMA SMETA VRUĆINA, A POJEDINE JE JEDVA DOČEKALE: Medvede i tigrove stalno hlade, dok kamile i zebre uživaju na +35!

 

 

Visoku temperaturu teško podnosi i većina divljih životinja i zveri, u Zoološkom vrtu u Jagodini i pod stalnim su nadzorom zaposlenih.

 - Hladna voda, hladovina i provetreni i rashlađeni kavezi svima su neophodni i zaposleni su stalno angažovani da im to obezbede - rečeno je u ZOO vrtu.

 ZOO vrt u Jagodini je velikim delom u hladovini raznih vrsta drveća i na uzvišici gde je stalno strujanje vazduha, ali je svejedno pretoplo.

 U polivanju hladnom vodom uživaju pođednako i medvedi i tigrovi, lame se ne odvajaju od korita sa vodom, a nojevi se sklanjaju pod drveće. Zmije uživaju na plus 35 stepeni, a lepo je i antilopama, zebrama, kamilama i majmunima. Foke su na posebnom režimu na temperaturi vode ispod 18 stepeni, kažu zaposleni u ZOO vrtu. Životinje su, tromije i pospane, na ovoj temperaturi, napominju u ZOO.

 ZOO vrt u Jagodini je otvoren pre 12 godina iam oko 100 vrsta zivotinja sa oko 500 primeraka, ne računajući ribe i ptice, godišnje ga poseti oko 100.000 ljudi, najviše školske dece kroz ekskurzije.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost