Izvor:
18.08.2018 u 13:54
0

DALJINSKO OČITAVANJE VODE: Valjevo će prvo ispobati danski sistem!

Valjevo će biti prvo mesto u Srbiji u kome će uskoro biti primenjen novi daljinski sistem upravljanja i očitavanja potrošnje vode zahvaljujući opremi koju je donirala danska ambasada.

Prema rečima direktora JKP „Vodovod" u Valjevu Đorđa Milanovića, u pitanju je oprema danske kompanije vredna četiri miliona dinara.

"Mi smo konkurisali sa projektom daljinskog upravljanja i očitavanja potrošnje vode za nekoliko gradskih ulica. Oprema je stigla i nakon ugradnje i njenog instaliranja inkasanti neće više izlaziti na teren jer će sve biti smešteno u kontrolnoj sobi upravne zgrade. Vodovod će u ovom trenutku znati šta se dešava", rekao je Milanović za Glas zapadne Srbije.

On je objasnio da je pogodnost i u tome što je ugrađen alarm koji u svakom trenutku detektuje probleme sa pritiskom i signalizira kvar na kućnim instalacijama kao i neuobičajenu potrošnju, što je važno za sve potrošače. "Širenje ovakvog sistema i njegova primena je prvi primer u Srbiji”, rekao je Milanović.

On navodi i primer da Danci sa pet miliona kubika godišnje snabdevaju grad sa više od 100.000 miliona stanovnika. U Valjevu se troši 11 miliona kubika vode što je podatak za poređenje i ugledanje na savremeno rešenje i uspešnu praksu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/crna_gora_me

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter