Izvor:
03.09.2018 u 20:30
0

VULIN: Srbi jesu i moraju da budu jedno!

Bez obzira gde živeli, Srbi jesu i moraju da budu jedno, to nam nameće naše poreklo, istorija, kultura, civilizacija i naša potreba da se izborimo za opstanak, izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Prema njegovim rečima,Srbi, bez obzira gde žive, samo ako su jedno, mogu da se nadaju da će jednom i zauvek rešiti svoje nacionalno pitanje i da će zaista opstati u ovom surovom svetu kada su u pitanju narodi koji nisu previše brojni, ali narodi koji imaju veliku istoriju.

"Republika Srpska je bila, jeste i biće jedan od naših prioriteta. Republika Srpska je bila, jeste i biće jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije i biće uvek prostor na kome će Republika Srbija pokazivati koliko je spremna da pomogne, koliko je važno kako žive Srbi bez obzira gde oni živeli. Republika Srpska uvek može da računa na podršku i pomoć Republike Srbije", rekao je večeras Vulin na manifestaciji Dani Republike Srpske.

Ministar je dodao da Republika Srpska treba da zna da što Srbija bude bila snažnija, stabilnija i sigurnija, to će i Republika Srpska biti snažnija, stabilnija i sigurnija, jer, kako kaže "to jedno bez drugog ne ide".

"Kao što nećemo dozvoliti nove ''Oluje'', kao što nećemo dozvoliti nikakve nove pogrome i nove Jasenovce, tako ćemo učiniti sve da Republika Srpska i Srbija i čitav naš region žive u miru i stabinosti. Republika Srbija priznaje i poštuje integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, uostalom mi smo čuvari Dejtonskog sporazuma, a Bosna i Hercegovin je nastala u skladu sa tim sporazumom. Republika Srbija poštuje Bosnu u datim granicama i očekuje i traži da se u Bosni i Hercegovini živi i odlučuje u skladu sa voljom dva entiteta i tri naroda", rekao je Vulin.

On je naglasio da u domenu rada ministarstava odbrane Srbije i Srpske nikada nije bilo bolje i nikada nije bilo više konkretnih aktivnosti.

"Nikada više novca Ministarstvo odbrane Republike Srbije nije ulagalo u odbrambenu industriju Repulike Srpske i nastavićemo to da radimo", dodao je ministar.

Dani Republike Srpske u Srbiji trajaće do 8. septembra i imaće ukupno 25 programa realizovanih u 19 gradova i opština u Srbiji u 35 izvođenja.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter