Izvor:
28.08.2016 u 21:27
0

KANCELARIJA ZA KIM SE OGLASILA: Mržnjom ne mogu da pobede našu veru i zalaganje za mir!

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev izjavio je danas da je grupa albanskih ekstremista bezuspešno pokušala da spreči proslavu Velike Gospojine u Ðakovici i izrazio žaljenje zbog činjenice da verski i nacionalni ekstremizam na KiM i dalje imaju svoje sledbenike.

Kozarev je, nakon bliskog susreta sa albanskim demonstrantima u Ðakovici, izjavio Tanjugu da je policija privela dvojicu ili trojicu izgrednika, i da mržnja danas nije uspela da odnese pobedu nad hrišćanskim vrednostima.

– Svake godine je sve manje onih koji Srbima žele da ospore elementarno pravo da slave svoje verske praznike, ali Ðakovica je i dalje nažalost zatvoren grad u koji Srbi ne mogu da se bezbedno vrate na svoja imanja. Mi želimo da što pre osvane dan kada će to biti moguće – rekao je Kozarev.

Prema njegovim rečima, u regionu se u poslednje vreme javljaju mnogi ekstremni elementi koji "zveckaju oružjem" i žele povratak u mračnu prošlost, ali Srbija neće činiti ništa kako bi doprinela stvaranju nestabilnosti.

– Srbija to ne želi, njena vlada je čvrsta i stabilna i okrenuta je ka budućnosti. Ponosan sam što imamo vladu koja razmišlja o razvoju društva i napretku, i krivo nam je što u regionu nemamo mnogo sagovornika za ostvarenje vizije mirnog i prosperitetnog Balkana – istakao je Kozarev.

Albanski demonstranti danas su pokušali da zaustave kolonu vozila i spreče veću grupu srpskih hodočasnika da obeleže praznik u Ðakovici, ali im to nije pošlo za rukom.

Sa druge strane grupa Srba koja se danas uputila u Mušutište onemogućena da uđe u selo, pa je seosku slavu obeležila u manastiru Zočište.

Tanjug
Foto: Twitter/Mii11Lena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter