Izvor:
04.05.2016 u 02:02
0

VODOSTAJI U PORASTU: Nadležni očekuju SMIRIVANJE situacije!

Vodostaji reka u Srbije danas su u porastu i oko 100 hektara zemljišta je poplavljeno u požeškom kraju usled izlivanja Zapadne Morave, zbog čega je u prekidu lokalni put Požega Prijanovići-Pilatovići.

Hidrolog u Hidrometeorološkom zavodu Srbije Dejan Vladiković je rekao da se smirivanje hidrološke situacije očekuje od četvrtka.

Umereni su porasti vodostaja na gornjem toku Južne Morave, na reci Toplici, na gorenjem toku Zapadne Morave, na Ibru, na reci Rasini kod Kruševca, na gornjem toku Timoka i u rekama donjeg Pomoravlja. U manjem su porastu vodostaji Kolubare i Jadra – rekao je Vladiković za RTS.

U većem delu Srbije pada oko 20 litra kiše po kvadratnom metru, a Vladiković kaže da će u naredna 24 sata ostati na snazi žuti hidroalarm, što znači da će vodostaji doći do granice redovne odbrane od poplava.

Na manjim bujičnim vodotocima ponegde će biti manjih izlivanja – kazao je Vladiković.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter