Izvor:
13.09.2018 u 12:40
0

Predsednik Vučić obišao KBC Zemun: „Do maja 2019. biće gotova obnova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi do kraja maja ili najkasnije do Vidovdana naredne godine trebalo da bude završena kompletna obnova Kliničko-bolničkog centra Zemun.

Vučić je danas u toj zdravstvenoj ustanovi obišao do sada rekonstruisane i novoopremljene prostorije, te primetio da je zgrada u kojoj je smeštena pedijatrija, a koja je pod zaštitom države, u očajnom stanju, i da kreće i njena obnova.

Istakao je da se posle mnogo godina obnavljaju zdravstveni objekti u Srbiji, počev od KC Niš, Urgentnog centra KSC, ali i Kliničko bolnički centar Zemun.

"Srećan sam zbog magnetne rezonance koja po prvi put postoji u zemunskoj bolnici, zbog angio sale… Ovde je i zgrada, koja je prelepa, i pod zaštitom držzave, ali je ruinirana, u kojoj se deca leče i sada krećemo u obnovu, jer hoćemo bolje uslove za i zdraviju decu", rekao je Vučić novinarima u Zemunu.

Ukazao je da će i ta obnova biti finansirana iz budžeta, zahvaljujući tome što imamo suficit.

"Očekujemo do kraja maja, nsjkasnije do Vidovdana sledeće godine da kompletna obnova bude završena", podvukao je predsednik države.

Ukazao je da se u KBC Zemun godišnje leči 300.000 pacijenata.

Rekao je da je grad dosta novca uložio uobnovu fasada, ali i primetio da ima i dalje neuređenih fasada u Zemunu i zamolio da i one budu što pre uređene.

Vučić je naznačio da se sada radi i poboljšava zdravstveni sistem u Srbii, koji je srce našeg društva, jer ima sredstava za to, zahvaljujući sprovedenim ekonomskim reformama, od 2014. godine.

Podsetio je da je Srbija druga najbže rastuća ekonomija u Evropu i zemlja koja najbrže snižava javni dug, kao i zemlja van EU sa najnižom stopom nezaposlenosti u ovom delu Evrope, sa najviše direktnih stranih investicija.

"Na dobrom smo putu, zato je važno i na tome insitram – na očuvanju mira i stabilnosti. Da nastavimo reforme, pre svega poreske amdinistracije, da poboljšavamo poslovni ambijent, da snižavamo doprinose i poreze na zarade i tražimo od inevstitora da ulažu sve više, jer ćemo tako imati i bolje domove zdravlja i kliničke centre", rekao je Vučić.

Kako je rekao, mnogo je urađeno u srpskom zdravstvu, ali mnogo više mora da bude urađeno i to ilustrovao time što je Srbija pre nekolik godina bila poslednja na listi evropskih zdravstvenih sistemna, dok je danas šest zemalja iza nas.

"Želimo da unapređujemo sistem brže i snažnije i verujem da ćemo uspeti", zaključio je Vučić.

KBC Zemun je zdravstvena ustanova, koja je osnovana pre više od 230 godina, 1784. godine, u doba Habsburške monarhije.

Zahvaljujući podršci države, koja je izdvojila više od dva miliona evra – za novi aparat za magnetnu rezonancu čija vrednost iznosi više od 685. 000 evra, opremu za angio salu više od 300.000 evra, ultrazvučni aparat blizu 130.000 evra, uz novi digitalni rentgen aparat i komplet građevinske radove – KBC Zemun sada prvi put u svojoj istoriji dobija magnetnu rezonancu, proširuje kapacitete svog rada još jednom angio salom, Ro i Eho aparatima, kao i plazma sterilizatorima.

tanjug.rs
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter