Izvor:
15.09.2018 u 18:28
0

VESIĆ: Izbor umetnika koji su izložili svoje radove čini 57. Oktobarski salon najboljim do sada!

Izbor umetnika koji su izložili svoje radove čini 57. Oktobarski salon najboljim do sada, kazao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, večeras u Muzeju grada Beograda neposredno pred otvaranje.

Navodeći da je prošlogodišnji salon bio najposećeniji, jer je artefakte na nekoliko lokacija u gradu videlo 17 hiljada posetilaca, Vesić je rekao da veruje će ove godine još veći broj ljudi uživati u postavci salona.

"Istina je da kvalitet prati interesovanje ljudi", kazao je Vesić, ocenivši da je kustos 57. Oktobarskog salona Gunar Kvaran, koji je direktor Muzeja savremene umetnosti u Oslu, uspeo da dovede u Beograd umetnike čije radove naša publika nije imala prilke da vidi.

"Pokazalo se da smo bili u pravu 2014. godine, kada je Skupština grada donela odluku da se Oktobarski salon održava bijenalno, uprkos različitim procenama i komentarima. Godinama unazad Oktobarski salon je sve više postajao nacionalna izložba i bilo je vreme da ga opet učinimo kvalitetnijim. Ovo izdanje Oktobarskog salona je manifestacija kakvu mi želimo. Sada je Oktobarac referentan i postavku izložbe čine artefakti umetnika koji do sada nisu izlagali u Beogradu", kazao je Vesić.

On se zahvalio ljudima iz Kulturnog centra Beograda, gradskom Sekretarijatu za kulturu, Ministarstvu kulture i informisanja…svima koji su doprineli organizaciji Oktobrskog salona.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter