Izvor:
15.09.2018 u 19:55
0

MALI HEROJ: Dečak Dušan Todorović odleteo na lečenje!

Dečak Dušan Todorović (4), teško oboleo od karcinoma neoblasma, odleteo je večeras avionom Vlade Srbije uz pratnju lekara Dečje bolnice u Tiršovoj u Barselonu na lečenje.

Dečak je prethodno iz Svilajnca prevezen helikopterom MUP Srbije do Beograda, a svojom hrabrošću zadivio je pilote.

Mali heroj se nije plašio tokom leta helikopterom do Beograda, a pre nego što će ući u avion "lir džet", koji je ustupila Vlada Srbije kako bi dečak otputovao u Španiju, pilot helikoptera skinuo je sa svoje uniforme značku orla i dao je Dušanu uz rešenicu:

"Ovo ti je zato što se nisi plašio letenja i zato što si bio pravi pilot".

Borba za život dečaka podigla je Srbiju na noge, ujedinivši stanovnike u zajedničkoj borbi protiv dva najveća Dušanova neprijatelja: vremena i nedostatka novca za lečenje.

Novac za njegovo lečenje uplaćen je ranije danas na račun klinike u Barseloni.

"Sve je završeno. Sakupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici", rekao je ranije danas Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije "Podrži život".

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Fk Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter