Izvor:
16.09.2018 u 10:20
0

MIHAJLOVIĆEVA: Poseta Kini od izuzetnog značaja za našu zemlju!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobarćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas, po dolasku u Peking, da je izuzetno važna poseta delegacije Srbije, na čijem je čelu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Kini.

– Mislim da je ovo veoma važna poseta, kao i svaka poseta koju predsednik Srbije čini, naročito kada pričamo o odnosima Kina I Srbija – naglasila je ona u izjavi novinarima.

Mihajlović je istakla da ne misli samo na strateško partnerstvo, već i na sve što se praktično dogodilo u odnosima u proteklih nekoliko godina.

– Nisu to samo ulaganja i dobri odnosi u infrafstrukturnim projektima, već i energetici, turizmu i industriji. Ova poseta će pokazati da nije samo infrastruktura koja je glavna, nego zajedno sa njom i ulaganja drugih kineskih kompanija u naš kineske kompanije – objasnila je MIhajlović.

Za Srbiju je, kaže, veoma važno što će tokom posete biti potpisano više sporazuma, između ostalih i finansijski ugovor za izgradnju obilaznica oko Beograda.

– Zna se ko su izvođači, a to su kineska Sinehidro zajedno sa Azvertom. Dugo smo pregovarali ovaj finansijski sporazum i veoma sam zadovoljna – rekla je ona.

Kada je reč o deonici autoputa Preljina-Požega, prenela je da je Eksim banka odobrila finansijski ugovor i da se očekuje da će narednih mesec dana biti i fizički potpisan.

– Nema prepreka da izgradnja te deonice počne 1. marta – uverena je Mihajlović.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter