Izvor:
21.09.2018 u 11:51
0

ADVOKAT NEBOJŠA PEROVIĆ ZA HEPI TELEVIZIJU: „U filmovima ima više scena nasilja nego u rijalitijima“! (VIDEO)

Tema koja je podelila Srbiju proteklih par dana je rijaliti. Ovaj zabavno-humoristički program godinama spada u format koji se najviše gleda na našim prostorima, međutim i pored toga mišljenja o njemu su podeljena. U jutarnjem programu Hepi televizije Nebojša Perović (advokat) je govorio o vršnjačkom nasilju i da li rijaliti format utiče na nasilje kod ljudi.

Advokat Perović je govorio o tome šta donosi Zakon o sprečavanju nasilja?

-Kontradiktornost postoji u našem zakonu, za teža krivična dela deca sa 14 godina bi trebalo da budu odgovorna. Zakon sprečava nasilnike, kada su lica svesna da jednim pozivom policije mogu da odgovaraju za nasilje onda se oni dozovu pameti. Zakon o sprečavanju, sprečava nasilnike pre posezanja za krivičnim delom-

Kada je upitan da li rijaliti programi podstiču ljude na nasilje, on je bez dileme odgovorio:

-Rijaliti sadržaj nije jedini sadržaj koji se emituje na televiziji. U filmovima su scene i nasilja i stidne scene, čak se u filmovima prikazuje ceo način upotrebe droge kako si koristi, pa se do detalja opisuje kako je neko lice izvršilo neki zločin, ne vidim da je problem u rijaliti formatima- rekao je advokat Perović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter