Izvor:
07.10.2018 u 15:46
0

„ODSLUŽIO“18 GODINA UMESTO 4: U Novom Sadu počelo rasklapanje montažno-demontažnog mosta!

U Novom Sadu je počelo rasklapanje mosta "Boško Peroševic", montažno-demontažnog mosta koji je služio više od 18 godina. Radnici su skinuli prvi deo konstrukcije mosta sa novosadske strane i krenuli sa njegovim rasklapanjem.

Pokrajinska vlada je u 2018. godini izdvojila oko 790 miliona dinara za finalne radove na novom železnicko-drumskom mostu i za uklanjanje starog mosta. Prema ranijim napisima u medijima, rasklopljeni delovi mosta "Boško Peroševic" biće smešteni u okviru ranžirne stanice, a po zahtevu Infrastrukture železnice Srbije.

Demontaža mosta bila je deo ugovora o izgradnji novog stalnog železnicko-drumskog mosta, ali je ona do sada bila uslovljena izgradnjom dela pristupnih saobracajnica. Prvobitnim planom most, koji je maja 2000. godine otvorio tadašnji predsednik Slobodan Miloševic, trebalo je da bude u upotrebi samo četiri godine, ali je "odslužio" 18 godina.

Nakon što je Žeželjev most u potpunosti srušen u NATO bombardovanju od strateškog je značaja za državu bilo da se što pre uspostavi železnicka veza preko Dunava, odnosno da se spoje bačka i sremska strana grada.

Čelični rešetkasti most MD-88 postavljen je oko 75 metara uzvodno od Žeželjevog, kako ne bi ometao uklanjanje betonskih ostataka nekadašnjeg mosta.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter