Izvor:
08.10.2018 u 07:38
0

Mali: Uskoro prodaja spornih potraživanja u iznosu od 240 miliona evra!

U narednih desetak dana Agencija za osiguranje depozita izaći će sa prvim javnim pozivom za prodaju spornih i nenaplativih potraživanja u iznosu od 240 miliona evra, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

– Posle 18 godina prvi put pravimo jedan veliki korak ka tome da se ta stara potraživanja prodaju. Država će od toga nešto zaraditi, a sa druge strane svi kolaterali i sredstva obezbeđenja, zgrade, oprema, zemljište, biće vraćeni u privredne tokove, kako bi se aktivirali i doprineli daljem rastu naše ekonomije – rekao je Mali.

Ministar je dodao da u Agenciji za osiguranje depozita, inače, ima oko 700 do 800 miliona evra raznih, spornih, starih, nenaplativih potraživanja i da će i sledeće godine biti prodat jedan paket potraživanja.

– Ovo je mali korak napred, ali ogromna stvar i pokazatelj da država hoće da reši stare stvari koje su privredi kao kamen oko vrata i kako bi još brže povećavali stopu rasta i smanjivali nezaposlenost – rekao je Mali.

Izvor: Blic.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter