MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija pokazala da je dobar međunarodni partner!

 

 

 Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su u velikoj međunarodnoj akciji pokrenutoj u Belgiji, gde su uhapšeni fudbalski treneri, menadžeri i sudije, učestvovali i pripadnici MUP-a Srbije i da je naša policija pokazala da je dobar međunarodni partner.

 Policija je, kako je ranije saopšteno, na šest lokacija u Beogradu i Nišu zaplenila 800 hiljada evra, za koje se sumnja da potiču od pranja novca stečenog malverzacijama sa transferima fudbalera u Belgiji, a ministar Stefanović je tim povodom rekao je da imamo dobru akciju BIA, policije i Tužilaštva.

 Ministar je naveo da je srpska policija zajedno sa belgijskom policijom i više policija EU ušla u trag jednom slučaju pranja novca. 

- Još uvek se rade određene istražne radnje u Belgiji i zbog toga kolegama nećemo da kvarimo dodatne aktivnosti vezane za to. Sumnja se da su transferi igrača korišćeni da se taj novac prebacuje u druge zemlje, da se podiže sa računa, a zatim u gotovini vraća na određene lokacije - rekao je Stefanović.

Dodao je da je reč o klasičnom pranju novca, te da je u Srbiji na određenim računima do sada zaplenjeno 800 hiljada evra, ali da će sa novcem koji je zaplenjen u inostranstvu ta cifra biti značajno veća. Kako je rekao, otkrivene su malverzacije koje su vezane za nameštanje utakmica za transfere igrača. 

- To su dobre operativne aktivnosti koje se sprovode i policija pokazuje da je dobar međunarodni partner i da može da bude deo poverljivih akcija policije širom EU - smatra Stefanović.
 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live