Izvor:
11.10.2018 u 13:21
0

Potpisan ugovor o rekonstruciji škola i bolnica!

Lokalna samouprva potpisala je sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ugovor o rekonstrukciji i potpunoj sanaciji Oš “Ratko Mitrović”.

Vrednost radova je 100 miliona i 96 hiljada dinara, a u narednih sedam dana grad Čačak treba da objavi javnu nabavku, da se potpiše ugovor sa izabranim izvođačem i da se krene sa radovima čim to dozvole vremenske prilike.

“Izuzetna saradnja sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima se nastavlja, ovaj projekat radimo više od godinu dana, početno smo krenuli sa 14 miliona dinara, za najosnovnije potrebe sanacije, a došli smo do preko 100 miliona dinara koji će biti uloženi u rekonstrukciju”, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Direktor Oš “Ratko Mitrović”, Đuro Cheranić očekuje da će sledećeg 1. septembra đaci ući u nove rekonstruisane prostorije.

“Kroz ovaj projekat škola će dobiti potpuno drugo lice. Rekonstrikcija je sveobuhvatna, tako da će se zameniti ograde, trotoar, poligon, a radiće se i na unutrašnjem enterijeru, pa ćemo pri završetku dobiti moderan i funkcionalan objekat. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj vlasti, ali i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, jer će zhvaljujući njihovom trudu naši đaci imati bolje uslove za učenje”, rekao je Cheranić.

Početak radova očekuje se na proleće, cilj je da da 1. septembra deca uđu u nov objekat.

Takođe, rekonstruiše se i OŠ “Dr Dragiša Mišović”, a očekuje se i renoviranje Opšte bolnice.

Znatana sredstva uložena su u preventivnu infrastrukturu, i za saniranje šteta od elementaranih nepogoda.

“Svi smo svedoci da je sliv zapdne Morave, napravio ogromne štete ranijih godina. Država je izdvojila sredstva, uklonili smo sve neuralgične tačke koje smo imali, a 1,6 milijardi dinara je izdvojeno za sanaciju svih oštećenih delova", rekao je Goran Puzović, direktor preduzeća Srbija vode.

Sada su pred nama novi radovi, uskoro ćemo imati tri nova gradilišta u Čačku, i finasiraćemo izgradnju zaštitnog zida kod Borčeve hale, kako bi omogućili sportistiuma da mogu bezbedno da treniraju, rekao je on.

Biće izgrađen nov sistem za navodnjavanje, za dve i po hiljade hektara, a novac je obezbeđen iz kredita Abu Dabija, dodao je.

"Ono što je bitno za ovaj kraj a na čemu radimo, jeste Studija za zaštitu od velikih voda u slivu zapadne Morave, koja će u narednih godinu dana prikazati šta sve država mora uraditi u narednim godinama, kako bi građani živeli puno bezbednije i bez straha od poplava”, istakao je Puzović.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter