BRNABIĆ: Niš dobija tehnološki park i 2.400 stanova za vojsku!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da će u tom gradu uskoro početi izgradnja Naučno-tehnološkog parka i stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a početkom naredne godine krenuće gradnja multifunkcionalne laboratorije u okviru Elektronskog fakulteta.

- Izgradnjom Naučno-tehnološkog parka i laboratorije, do kraja mandata ove vlade Niš će ponovo zaslužiti epitet grada elektronske industrije - kazala je Brnabić.

Ona je rekla da će u prvoj fazi gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, najviše stanova biti izgradjeno u Nišu i to 2.400.

- Tender za izbor izvodjača radova za stanove u Nišu i u Vranju biće završen 22. oktobra, a vrlo brzo posle toga za stanove u Kragujevcu, Kraljevu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici -  najavila je Brnabić.

Ona je kazala da se nekoliko meseci kasni u izgradnji stanova, zbog toga što je više vremena bilo potrebno za izradu planske dokumentacije.

- Za Niš i Vranje smo obezbedili sredstva iz budžeta, a za ostale gradove ćemo praviti projektna preduzeća da bi koristili bankarsko finansiranje, što je bolje nego da stanove finansiramo direktno iz budžeta - istakla je Brnabić.

Kako je kazala, maksimalna cena stanova u Beogradu biće 500 evra po kvadratu, a njena očekivanja su da će cena stanova na jugu Srbije biti niža.

 

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke, Twitter/dwnews

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost