GOJKOVIĆ U ČAČKU NA OTKRIVANJU SPOMENIKA NASTRADALIM BORCIMA: "Srbija ni danas nema veći interes i važnije misije od očuvanja svoje teško stečene slobode, mira i stabilnosti"!

 

 

 U Gornjoj Trepči kod Čačka je otkriven spomenik borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu, a tom prilikom predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković naglasila je da je naša istorija teška i stradalnička, ali da su je stvarali časni, pošteni i hrabri ljudi.

 Istakla je i da je na današnjim generacijama da neguju sećanje na slavne stranice srpske istorije, saopšteno je iz parlamenta. Gojković je naglasila da Srbiju pre jednog veka nisu uspeli da slome, a da je srpski narod sačuvao svoj slobodarski duh, svestan da samo tako može da živi dostojanstveno u svojoj zemlji. 

- Srbija ni danas nema veći interes i važnije misije od očuvanja svoje teško stečene slobode, mira i stabilnosti - poručila je Gojković.

 Predsednica parlamenta je napomenula da je istovremeno važno da se ne dozvoli prekrajanje istorije i istakla da je na današnjim generacijama ne samo obaveza da neguju nasleđe koje su im preci ostavili, već i da buduće generacije uče o vrednosti slobode. 

- Ovo je godina velikih jubileja, godina u kojoj obeležavamo i slavimo veliku pobedu. Sada, vek kasnije kada se sećamo tih slavnih stranica naše istorije, prava je prilika da se na ovakav način zahvalimo i odužimo svima onima za koje nije postojala viša vrednost od slobode i nezavisnosti - poručila je Gojković.

 Gojković je ukazala da je konačno oslobođenje Srbije u balkanskim ratovima od osmanske vlasti, kao i odbrana države od napada neuporedivo nadmoćnijeg neprijatelja u Prvom svetskom ratu pored brojnih epskih bitaka i pobeda, nosilo sa sobom i stradanje naroda, koji je bio vođen jedino željom da u svojoj zemlji živi i radi slobodno. 
 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost