Izvor:
21.10.2018 u 11:20
0

GOJKOVIĆ U ČAČKU NA OTKRIVANJU SPOMENIKA NASTRADALIM BORCIMA: „Srbija ni danas nema veći interes i važnije misije od očuvanja svoje teško stečene slobode, mira i stabilnosti“!

U Gornjoj Trepči kod Čačka je otkriven spomenik borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu, a tom prilikom predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković naglasila je da je naša istorija teška i stradalnička, ali da su je stvarali časni, pošteni i hrabri ljudi.

Istakla je i da je na današnjim generacijama da neguju sećanje na slavne stranice srpske istorije, saopšteno je iz parlamenta. Gojković je naglasila da Srbiju pre jednog veka nisu uspeli da slome, a da je srpski narod sačuvao svoj slobodarski duh, svestan da samo tako može da živi dostojanstveno u svojoj zemlji.

– Srbija ni danas nema veći interes i važnije misije od očuvanja svoje teško stečene slobode, mira i stabilnosti – poručila je Gojković.

Predsednica parlamenta je napomenula da je istovremeno važno da se ne dozvoli prekrajanje istorije i istakla da je na današnjim generacijama ne samo obaveza da neguju nasleđe koje su im preci ostavili, već i da buduće generacije uče o vrednosti slobode.

– Ovo je godina velikih jubileja, godina u kojoj obeležavamo i slavimo veliku pobedu. Sada, vek kasnije kada se sećamo tih slavnih stranica naše istorije, prava je prilika da se na ovakav način zahvalimo i odužimo svima onima za koje nije postojala viša vrednost od slobode i nezavisnosti – poručila je Gojković.

Gojković je ukazala da je konačno oslobođenje Srbije u balkanskim ratovima od osmanske vlasti, kao i odbrana države od napada neuporedivo nadmoćnijeg neprijatelja u Prvom svetskom ratu pored brojnih epskih bitaka i pobeda, nosilo sa sobom i stradanje naroda, koji je bio vođen jedino željom da u svojoj zemlji živi i radi slobodno.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter