Izvor:
25.10.2018 u 08:03
0

AMSS: Vozači oprez zbg moguće poledice na putevima, teretna vozila i dalje čekaju satima na graničnim prelazima!

Kiša je jutros uglavnom prestala, a vetar u košavskom području oslabio, međutim hladno je, sa teperaturama koje se u planinskim predelima kreću oko ili ispod nule, što može dovesti do stvaranja slabe poledice na mestima gde je kolovoz vlažan ili mokar, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Najhladije je na Koponiku, ali je zbog slabog mraza opasnost od poledice prisutna i na putevima koji vode preko Zlatibora. Vidljivost je dobra i nema magle.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na teretnim terminalima naših graničnih prelaza, na izlazu iz naše zemlje, na Batrovcima se čeka sedam sati, na Kelebiji pet, na Bačkoj Palanci četiri, a na Horgošu dva sata.

AMS S poseća da od 1. novembra vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter