Izvor:
25.10.2018 u 16:22
0

MALI: Do kraja godine set poreskih zakona u parlamentu!

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da će do kraja godine Skupštini Srbije predložiti set zakona, među kojima su predlozi zakona o javnoj svojini, o porezu na dohodak građana, o porezu na dobit preduzeća i porezu na imovinu.

– Taj paket zakona je vema važan za dalji nastavak reformi u našoj zemlji. Poreski zakoni će imati i poseban deo koji je vezan za podsticaje za razvoj IT industrije. Oni su važni za nastavak rasta srpske ekonomije – rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će pored pomenutih predloga zakona, krajem novembra, odnosno početkom decembra to Ministarstvo izaći i sa predlogom zakona o budžetu i budžetskom sistemu.

Predlog zakona o budžetskom sistemu imaće, kako najavljuje ministra, “nikad više kapitalnih investicija”.

Jedan poslanik pitao je ministra finansija o proceni vrednosti imovine kao osnovice za naplatu porezu na imovinu, jer je, kako je rekao, to važno zbog obračuna zakupnine koju će od 1. januara plaćati takozvani zaštićeni podstanari.

Mali je rekao da postoji veliki broj dilema koje su proistekle iz prakse u prethodnih nekoliko godina i da će sve to što je primećeno kao nedostatak biti rešeno novim predlozima zakona.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: beograd.rs/vesti/beoinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter