Izvor:
25.10.2018 u 20:25
0

IMA GASA, GORIVA I UGLJA, ENERGETSKI SMO STABILNI: Ministar energetike kaže da se ne očekuju problemi u zimskoj sezoni!

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je energetski sektor u Srbiji stabilan i da ne očekuje nikakve probleme u predstojećoj zimskoj sezoni i bez obzira što je vodostaj na izuzetno niskom nivou za ovo doba godine.

Prema njegovim rečima, sve energetske kompanije u potpunosti su spremne za zimu, a rezerve energenata na zavidnom nivou.

"Više od 80 odsto toplana mogu da očekuju stablnu sistuaciju. Snabdevanje gasom je redovno. Gaspromu ne dugujemo ni dinar, podzemno skladište Banatski do vrha je puno i čeka najhladnije dane. Rezerve mazuta su na izuzetnom visokom nivou. Snabdevanje ugljem biće redovno", rekao je Antić u Skupštini Srbije odgovarajuću na pitanje poslanika.

Kada je reč o elektroprivredi, Antić je naveo da su obavljeni svi remotni i taj sektor je aposlutno spreman da odgovori na pojačanu potrošnju i "zimske pikove".

Prema njegovim rečima, rezerve uglja na deponijama su na visokom nivou, do najhladnijih dana biće podignute do maksimuma. Antić je dodao da ne postoji nijedan problem na koji bi mogao da ukaže sa spektra enegetske stabilnosti.

Naveo je da je jedini probem nizak vodostaj, te da je u akumlacijama za 10 odsto niži nivo vode od predviđenog.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter