Izvor:
31.10.2018 u 10:59
0

MINISTARSKA MIHAJLOVIĆ: U 2019. novih pet milijardi evra investicija!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je danas da je vrednost aktuelnih investicija u infrastrukturi 16 milijardi evra i da u 2019. počinje novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra, koji će biti važan za srpsko građevinarstvo i za povezivanje s regionom.

Mihajlović je rekla da se ove godine završava Koridor 10, te da se "pušta" deo Koridora 11.

"Iduće godine krećemo u novi investicioni ciklus. Izgradnja auto-puta Preljina-Požega kreće 1. marta, to je projekat vredan blizu pola milijarde evra, modernizacija pruge između Novog Sada i Subotica je projekat vredan oko milijardu evra. Krajem godine, nadamo se da počinjemo i izgradnju Moravskog koridora, za koji je procenjena vrednost izgradnje oko 800 miliona evra. Pored toga, u regionalne pruge ulažemo oko pola milijarde evra, uključujući i rekonstrukciju i modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgrad", rekla je Mihajlović.

Ona je precizirala da, kad govori o početku novog investicionog ciklusa, govori o početku radova, ne o potpisivanju ugovora i početku izrade projektno-tehničke dokumentacije.

Pored ovih projekata, u 2019. će se, prema njenim rečima, raditi i projektno-tehnička dokumentacija za oba kraka auto-puta Beograd-Sarajevo i od Kuzmina do Sremske Rače i od Požege do Kotromana.

"Novi investicioni ciklus važan je zamajac za naše građevinarstvo, ali i za povezivanje Srbije sa regionom. Nama se poslednjih godina tranzitni saobraćaj već polako vraća, ali ćemo ovim projektima postati i nezaobilazna tranzitna ruta u ovom delu Evrope", dodala je Mihajlović.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter