Izvor:
05.11.2018 u 08:40
0

LONČAR: Nije tačno da zdravstveni radnici neće da prime vakcinu protiv sezonskog gripa!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da nije tačno da zdravstveni radnici neće da prime vakcinu protiv sezonskog gripa.

"Zdravstveni radnici su najodgovorniju ljudi, koji vode računa o pacijentima, ali i sebi i svojoj porodici. Dezinformnacija je da neće da prime vakcine", rekao je Lončar za TV Pink.

On kaže da je bilo prvo napisa u medijima da nema vakcina za zdravstvene radnike, a da sada informacije da neće da prime.

Ministar da medicinskim sestrama predstoji najveće povećanje plate od 12 odsto, dok će lekarima plate biti povećane za devet odsto.

Kako bi se sprečio odlazak zdravstvenih radnika u inostranstvo Lončar kaže da će se nastaviti sa zaposljavanjem najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, da će posle 100 koji su već dobvili posao biti zaposleno minimum jos 50, da će nastaviti sa odobravanjem specijalizacija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter