ANA BRNABIĆ: Vlada ne može da donosi poslovne odluke u ime Telekoma!

 

Telekom Srbije treba da posluje profitabilno i da uplaćuje novac u državni bužet, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da to preduzeće samo donosi svoje poslovne odluke.

Upitana o odluci Telekoma da kupi kablovskog operatera Kopernikus Tehnology, Brnabić je istakla da Telekom ima svoj menadžment, a da vlada očekuje od te kompanije da uspešno posluje.

- Ne mogu da vam pojasnim detalje ugovora, jer Telekom Srbije ima svoj menadžment. Vlada nije nadležna za poslovanje Telekoma, mi očekujemo da posluje uspešno i da uplaćuje novac u budžet. Direktor Telekoma nisam i možete da pitate Telekom da vam obrazlože poslovnu odluku - rekla je Brnabić.

Na pitanje šta vlada misli o toj odluci, Brnabić je uzvratila: “Da li mislite da vlada treba da donese svaku odluku Telekoma?”.

Ona je rekla da Telekom ima jaku konkurenciju i treba da se bori najbolje što može u interesu Srbije, kao većinskog vlasnika.

- Očekujemo od Upravnog odbora i direktora da se tako ponašaju. Telekom se tako i ponaša. Odlično se bore na tržištu i nadam se da ćemo imati još veći profit Telekoma, za budžet Srbije - rekla je Brnabić i dodala da Telekom donosi svoje odluke i za njih snosi odgovornost.

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: twitter/ana brnabic

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live