parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ANA BRNABIĆ: Vlada ne može da donosi poslovne odluke u ime Telekoma!

 

Telekom Srbije treba da posluje profitabilno i da uplaćuje novac u državni bužet, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da to preduzeće samo donosi svoje poslovne odluke.

Upitana o odluci Telekoma da kupi kablovskog operatera Kopernikus Tehnology, Brnabić je istakla da Telekom ima svoj menadžment, a da vlada očekuje od te kompanije da uspešno posluje.

- Ne mogu da vam pojasnim detalje ugovora, jer Telekom Srbije ima svoj menadžment. Vlada nije nadležna za poslovanje Telekoma, mi očekujemo da posluje uspešno i da uplaćuje novac u budžet. Direktor Telekoma nisam i možete da pitate Telekom da vam obrazlože poslovnu odluku - rekla je Brnabić.

Na pitanje šta vlada misli o toj odluci, Brnabić je uzvratila: “Da li mislite da vlada treba da donese svaku odluku Telekoma?”.

Ona je rekla da Telekom ima jaku konkurenciju i treba da se bori najbolje što može u interesu Srbije, kao većinskog vlasnika.

- Očekujemo od Upravnog odbora i direktora da se tako ponašaju. Telekom se tako i ponaša. Odlično se bore na tržištu i nadam se da ćemo imati još veći profit Telekoma, za budžet Srbije - rekla je Brnabić i dodala da Telekom donosi svoje odluke i za njih snosi odgovornost.

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: twitter/ana brnabic

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost