ANA BRNABIĆ: Vlada ne može da donosi poslovne odluke u ime Telekoma!

 

Telekom Srbije treba da posluje profitabilno i da uplaćuje novac u državni bužet, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da to preduzeće samo donosi svoje poslovne odluke.

Upitana o odluci Telekoma da kupi kablovskog operatera Kopernikus Tehnology, Brnabić je istakla da Telekom ima svoj menadžment, a da vlada očekuje od te kompanije da uspešno posluje.

- Ne mogu da vam pojasnim detalje ugovora, jer Telekom Srbije ima svoj menadžment. Vlada nije nadležna za poslovanje Telekoma, mi očekujemo da posluje uspešno i da uplaćuje novac u budžet. Direktor Telekoma nisam i možete da pitate Telekom da vam obrazlože poslovnu odluku - rekla je Brnabić.

Na pitanje šta vlada misli o toj odluci, Brnabić je uzvratila: “Da li mislite da vlada treba da donese svaku odluku Telekoma?”.

Ona je rekla da Telekom ima jaku konkurenciju i treba da se bori najbolje što može u interesu Srbije, kao većinskog vlasnika.

- Očekujemo od Upravnog odbora i direktora da se tako ponašaju. Telekom se tako i ponaša. Odlično se bore na tržištu i nadam se da ćemo imati još veći profit Telekoma, za budžet Srbije - rekla je Brnabić i dodala da Telekom donosi svoje odluke i za njih snosi odgovornost.

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: twitter/ana brnabic

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Goli život
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live