Izvor:
14.11.2018 u 06:44
0

AMMS: Umeren saobraćaj, pogodni uslovi za vožnju!

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja, dok i dalje lepo vreme za ovo doba godine donosi dobre uslove za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMS S), ali i upozorava vozače da magla ujutro i uveče smanjuje vidljivost, a samim tim i otežava vožnju.

U saopštenju se dodaje i da putari koriste ove povoljne vremenske prilike za pripremu puteva za zimsko održavanje u vidu postavljanja odgovarajuće i zameni dotrajale saobraćajne signalizacije, čišćenju kanala i šančeva pored puta, košenju trave kao i krpljenju i saniranju oštećenja na kolovozu kako bi u nastupajućem zimskom periodu lakše čistili i uklanjali sneg sa puta.

AMS S podseća vozače i da od 1. novembra do 1. aprila iduće godine vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Ako su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok je Uprava granične policije saopštila da na putničkim terminalima graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, na Horgošu i Kelebiji, prema Mađarskoj, iznose oko 120 minuta, odnosno oko 240 minuta, a kod Bačke Palanka oko 120 minuta.

Podseća se i da su u zajedničkoj akciji MUP-a Srbije i AMS S-a postavljene nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima s Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom, tako da vozači u svakom trenutku mogu da na internet platformi AMS S-a dobiju potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intenzitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz graničnog prelaza.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube Printscreen/Auto-moto savez Srbije AMSS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter