Do kraj godine četiri firme sa područja Malog Zvornika zaposliće dvanaest radnika!

 

 Uz podršku opštine do kraj godine četiri firme sa područja Malog Zvornika zaposliće dvanaest radnika, a sa poslodavcima su potpisani ugovori o korišćenju subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

Po novozaposlenom je odobreno 200 hiljada dinara u okviru prvog ovogodišnjeg javnog poziva malozvorničke opštine za dodelu pomoći poslodavcima čija preduzeća su dužna da ugovore o radu sa radnicima sklope najkasnije do 21. decembra.

Jedna od ukupno četiri firmi koje su dobile subvencije uposliće šest radnika, dok će preostale tri angažovati po dve osobe.

Konkurs za dodelu subvencija preduzećima za otvaranje novih radnih mesta u Malom Zvorniku ranije je raspisivan nekoliko puta godišnje, ali je ove to činjeno samo jednom zbog smanjenog interesovanja poslodavaca, objašnjavaju u opštini.

Ovakvog poziva neće biti naredne godine pošto, kako je rečeno na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, u ovdašnjoj industrijskoj zoni investitor iz Turske treba da otvori pogon za proizvodnju tekstila gde će u naredne dve godine zaposliti ukupno 500 radnika. 

 

Izvor: Kurir
Foto: Srpska dijaspora

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost