Izvor:
06.12.2018 u 16:21
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ : Ministarka se sastala sa predstavnicima sindikata putara radi poboljšanja položaja radnika!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima Samostalnog sindikata putara Srbije i Udruženja poslodavaca putne privrede Srbije "Putar", o realizaciji projekata i poboljšanju položaja radnika u putarskim firmama, saopštilo je to ministarstvo.

Mihajlovićeva je, kako se navodi, na sastanku u kampu "Koridora Srbije" u mestu Kržince u opštini Vladičin Han, u blizini Koridora 10, rekla da je "Ministarstvo sa sindikatom prethodnih godina već sprovelo važne aktivnosti koje doprinose boljem položaju radnika, kao što su ratifikacija Konvencije Medjunarodne organizacije rada br. 94 i uvođenje "crnih i belih lista'".

– Postoji prostor da se uradi još više, posebno na uređivanju odnosa sa podizvođačima. Na tome smo radili već kroz izmene Zakona o planiranju i izgradnji, uvođenjem malih licenci, prema kojima sada sve firme koje izvode bilo kakve radove moraju da imaju odgovarajuće reference – rekla je Mihajlović.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o inicijativi sindikata za izmenama posebnog kolektivnog ugovora, o programima prekvalifikacija za tražene profile u građevinarstvu i o zaštiti zdravlja i bezbednosti radnika na gradilištima.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović zahvalila je potpredsednici Vlade na dobroj saradnji sa sindikatom i zalaganju za zaštitu prava radnika.

– Dobro je da što češće budete na Koridoru 10, jer je to važno i za radnike u putnoj privredi. Zahvaljujući vama imamo poseban kolektivni ugovor za putnu privredu i prošireno dejstvo tog ugovora – rekla je Vukanovićeva, navedeno je u saopštenju.

Izvor:Kurir
Foto: Facebook/Zorana Mihajlović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter