ZORANA MIHAJLOVIĆ : Ministarka se sastala sa predstavnicima sindikata putara radi poboljšanja položaja radnika!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima Samostalnog sindikata putara Srbije i Udruženja poslodavaca putne privrede Srbije "Putar", o realizaciji projekata i poboljšanju položaja radnika u putarskim firmama, saopštilo je to ministarstvo.

Mihajlovićeva je, kako se navodi, na sastanku u kampu "Koridora Srbije" u mestu Kržince u opštini Vladičin Han, u blizini Koridora 10, rekla da je "Ministarstvo sa sindikatom prethodnih godina već sprovelo važne aktivnosti koje doprinose boljem položaju radnika, kao što su ratifikacija Konvencije Medjunarodne organizacije rada br. 94 i uvođenje "crnih i belih lista'".

- Postoji prostor da se uradi još više, posebno na uređivanju odnosa sa podizvođačima. Na tome smo radili već kroz izmene Zakona o planiranju i izgradnji, uvođenjem malih licenci, prema kojima sada sve firme koje izvode bilo kakve radove moraju da imaju odgovarajuće reference - rekla je Mihajlović.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o inicijativi sindikata za izmenama posebnog kolektivnog ugovora, o programima prekvalifikacija za tražene profile u građevinarstvu i o zaštiti zdravlja i bezbednosti radnika na gradilištima.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović zahvalila je potpredsednici Vlade na dobroj saradnji sa sindikatom i zalaganju za zaštitu prava radnika.

- Dobro je da što češće budete na Koridoru 10, jer je to važno i za radnike u putnoj privredi. Zahvaljujući vama imamo poseban kolektivni ugovor za putnu privredu i prošireno dejstvo tog ugovora - rekla je Vukanovićeva, navedeno je u saopštenju.

 

 

Izvor:Kurir
Foto: Facebook/Zorana Mihajlović

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost