MINISTAR U POSETI: Sarčević obišao renoviranu OŠ „Vuk Karadžić“ u Kladovu!

 

 

 Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Kladovu u čiju je rekonstrukciju i sanaciju iz Kancelarije za javna ulaganja uloženo 135 miliona dinara.

Ministar je izjavio da je tokom svog mandata obišao više od 80 odsto opština u Srbiji i obrazovnih ustanova na lokalu.

- Uslovi za sve učenike i nastavnike, za njihovo učenje i rad, moraju da budu svuda jednaki. Kao Vlada Srbije i Ministarstvo za ove dve godine, od kako sam ministar, obnovili smo više od 870 objekata u šta je uloženo više od 17,5 milijardi dinara - rekao je ministar, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je dodao da je u toku ove godine za sanaciju i nove objekte uloženo više od 300 miliona evra, dok je za 2019. godinu planirano 400 miliona evra. Kada je reč o OŠ „Vuk Karadžić“ i Srednjoj školi u Kladovu, koju je ministar ranije danas obišao, Šarčević je rekao da ga raduje što je u tim školama dobar pedagoški rad.

- Prate sve novine koje reforme obrazovanja nude, razmišljaju o mreži škola i dualnom obrazovanju - rekao je Šarčević.

Zamenik predsednika Privremenog organa Opštine Kladovo Saša Nikolić rekao je da je ta opština za opremanje OŠ „Vuk Karadžić“ obezbedila ove godine četiri miliona dinara.

- Motiv za ulaganje bila nam je želja da deca i nastavnici imaju adekvatne uslove za rad. Hvala Vladi Srbije i predsedniku Republike što prepoznaju značaj lokalnih samouprava i potreba u njima - kazao je on.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost