Izvor:
15.09.2016 u 18:35
0

ISPOVEST MOMKA SA SELA KOJI SE VRATIO U RODNI KRAJ: Evo zašto u gradovima žive pravi seljaci!!!

Zovem se Jovan i imam 20 godina. Rodio sam se na selu, otišao u grad da se školujem, ali vratio sam se. A otkriću vam zašto. Prije 10 godina sam otišao živeti u grad. Završio sam srednju školu, upisao fakultet i bio mi je plan ostati, ali nisam mogao više trpeti taj gradski mentalitet. Nas na selu nazivaju da smo seljaci i još svakakvim imenima. Ali u gradovima zapravo žive pravi seljaci. Svaki klub pušta narodnjake, svaki kafić je natrpan fensi ekipom. Bitno je kakav auto voziš i na koju prestižnu destinaciju si otišao na letovanje ili skijanje. Pa koliko ćeš lajkova imati po društvenim mrežama. Sve je to preseravanje. Iskreno ništa od toga me ne zanima i ne zanimaju me takvi ljudi. Ne zanimaju me ljudi koji će glumiti da su prijatelji i govoriti kako si super, a zapravo svi misle loše o tebi. Takva je većina mladih u gradovima.

Dobro sam ih upoznao i razočarao sam se. Znam o čemu govorim jer sam dugo živeo tu. Kao što vidite i po pisanju znam dobro pisati tako da imam dokaz da sam sve to prošao. Sve je to jedna fejk ekipa. Koja je, bre, peanta voziti najbrži auto u gradu ili imati najskuplju odjeću na sebi. Koja je peanta? Ok, grad je prepun sponzoruša koje vrebaju na svakom kutu tražeći plen da se dobro udaju i da lagodno žive. To je poenta svega? Sve mi se to zgadilo. Kod nas na selu to nije bitno. Radimo svaki dan teške poslove i marljivo zarađujemo za svoj hleb.

Makar ponekad nemamo pomoć. Moji roditelji inače dobro žive i jer imaju svoju farmu, ali svejedno svakodnevno mukotrpno rade kako bi sve to funkcionisalo i kako bi isplatili plate. Kad su me poslali u grad mislite da su mi dali hrpu novaca da se pravim važan. Ne, nisu. Da li su mi za školovanje i za džeparac. Živeo sam skromno, makar sam mogao kao većina te mladeži koja se preserava. Kad sam krenuo na fakultet roditelji su mi rekli da nađem posao i da zarađujem za svoj hleb kako bi znao što je odgovornost.

Možete me popljuvati, ali svi znate da sam u pravu. Napustio sam fakultet jer nisam mogao više izdržati taj mentalitet i otišao raditi na selo. Radim celi dan i to je puno bolji život. Svež zrak i priroda. Ne moram brinuti što ću obući ili s kakvim autom ću se provozati po cesti. To kod nas nije bito. Bitan je rad. Svi beže sa sela u grad misleći da će imati bolji život. Tu grešku sam ja napravio, ali nemojte i vi. Na selu imate zemlju i uvek možete nešto od nje napraviti. Prehraniti porodicu ili otvoriti svoj posao. Zemlja je zlato.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter