Izvor:
29.12.2018 u 19:41
0

AMBASADOR TURSKE ČESTITAO SRBIJI NOVU GODINU: „Naši odnosi mogu da posluže kao primer u regionu“!

Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Biglič uputio je građanima Srbije čestitke za Novu godinu i Božić u kojoj je naveo da je 2018. bila sjajna po pitanju odnosa između naših zemalja koji su dostigli odličan nivo i koji bi mogli da služe kao primer u regionu.

– Činjenica da su se naši predsednici samo u ovoj godini sreli pet puta je najbolji dokaz takvih odnosa – naveo je Biglič u video-poruci.

On je istakao da je bilateralna trgovina dostigla 1,1 milijardu dolara i da interesovanje turskih poslovnih ljudi za Srbiju svakim danom raste, kao i da u našoj zemlji posluje preko 500 turskih firmi.

Dodao je da je vrednost turskih investicija koje pomažu zapošljavanje u raznim delovima Srbije preko 200 miliona dolara.

– Takođe nas raduje što turski turisti čine najveći deo stranih turista u Srbiji i što je preko dvesta hiljada turista iz Srbije ove godine posetilo Tursku – rekao je ambasador, a saopšteno je iz turske ambasade.

– Neka 2019. godina bude godina u kojoj ćemo se više radovati, više putovati, više čitati i više vremena provoditi sa ljudima koje volimo. Godina u kojoj će Fenerbahče ili Efes da postane šampion Evrolige a Crvena zvezda šampion u Evrokupu. I godina u kojoj ćete svako jutro piti tursku kafu a dane sladiti turskom baklavom – poručio je Biglič.

Građanima Srbije video čestitku je ranije uputio i ambasador SAD Kajl Skot.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@aa_balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter