Izvor:
04.01.2019 u 20:04
0

OTVORENA MANIFESTACIJA „BOŽIĆNO SEOCE“: Za posetioce pripremljen bogat muzčki program ali i kupovina tradicionalnih proizvoda, suvenira, domaćih specijaliteta i poklona!

Na platou ispred Hrama Svetog Save večeras je otvorena manifestacija "Božićno seoce" koja će trajati do 28. januara.

"Božićno seoce", koje se ove godine održava drugi put i deo je manifestacije "Beogradska zima", otvorio je patrijarh Irinej, koji je poručio je da je želja svih da se posebno pripremimo i proslavimo najveći praznik naše vere i naše crkve, praznik Hristovog rođenja, Božić.

Patrijarh je rekao da veruje da će manifestacija "Božnićno seoce" obradovati mnoge građane Beograda, a posebno decu.

"Sve vas pozdravljam mirom i blagoslovom Božjim", rekao je patrijarh i pozvao na zajedničku molitvu za mir, ljubav i slogu.

Svečanom otvaranju kao gost prisustvovala je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, nastupili su Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i policije, a potom Sanja Ilić i "Balkanika".

Pre otvaranja manifestacije, patrijarh Irinej je podelio novogodišnje paktiće u kripti Hrama Svetog Save.

U okviru manifestacije "Božićno seoce" pripremljen je bogat program, a posetioci će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom programu, nastupima dečijih i crkvenih horova, duhovnoj muzici, nastupima najpoznatijih muzičkih izvođača.

Osim toga, moći će da obiđu plato Hrama u fijakeru i da u drvenim kućicama kupe rukotvorine, tradicionalne proizvode, suvenire, domaće specijalitete i poklone.

"Božićno seoce", u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde – Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije "Color Media Communications" i "Ninamedia".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@JovanceSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter