Izvor:
04.01.2019 u 20:42
0

REPORTERI BEZ GRANICA: Pozvala je danas srpske vlasti da zaštite novinare koji su meta nasilja!

Nevladina organizacija Reporteri bez granica (RSF) pozvala je danas srpske vlasti da zaštite novinare koji su meta nasilja.

Ta nevladine organizacije, sa sedištem u Parizu, u saopštenju poziva "srpske vlasti da ne minimalizuju pretnje i fizičke napade na novinare" i da "obezbede novinarima bolju zaštitu".

U saopštenju se, povodom pokušaja provale u stan novinara portala Žig info Milana Jovanovića 30. decembra, tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "odbacio taj napad" i da je rekao, kako navodi RSF, da je reč "samo o provali".

RSF podseća u saopštenju i na "pretnje smrću i silovanjem" Tatjani Vojtehovski na Tviteru i navodi da "zvaničnici moraju da prihvate da imaju dužnost da zaštite sve novinare koji su meta uznemiravanja u vezu sa pružanjem vesti i informacija ili kao rezultat njihovog istraživačkog novinarstva".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter