VOJNA OPREMA I NAORUŽANJE: Ministar odbrane Vulin prisustvovao prikazu u Vojnotehničkom institutu!

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Vojnotehničkom institutu prikazu naoružanja i vojne opreme koji su uvedeni u operativnu upotrebu Vojske Srbije ili su u završnoj fazi ispitivanja.

Prikazu je prisustvovao i načelnik Generaštaba Vojske Srbije general potpukovnik Milan Mojsilović.

Prikazani su i uređaji za ometanje eksplozivnih naprava, kao i razne vrste terenskih vozila. 

''Pošto nismo članica NATO pakta ili bilo kog drugog vojnog saveza i nećemo biti članica ni NATO ni bilo kog drugog vojnog saveza, mi moramo da budemo u stanju da odgovorimo na svaki izazov'' -  rekao je Vulin.

Kako je rekao, zemlje koje su u različitim vojnim savezima mogu da razvijaju samo jedan deo svojih sposobnosti, dok mi moramo da imamo sve i čuvamo i nebo i zemlju i vodu i budemo u stanju da se nosimo sa elektronskim dejstvima, kao i mnogo snažnijim od sebe.

Ministar je kazao da je 2018. u vojno-tehničkom smislu možda bila i najbolja godina u novijojoj istoriji Srbije: 29 različitih sistema je ušlo u naoružanje vojske Srbije, a 2009. kao najbolje godine do tada svega osam.

Rekao je da je VTI prošle godine primio 50 mladih inženjera i zadržao 45 onih koji su otišli u penziju.

Vulin je izrazio očekivanje da će godine VTI primiti još 75 mladih inženjera, što će značajno unaprediti kadrovsku bazu.

Naveo je da je u VTI omogućeno nagrađivanje najboljih i podizanje zarada u skladu sa rezultatima.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost