Izvor:
13.01.2019 u 11:59
0

REPUBLIKA SRBIJE TEŽI DA OSVOJI AZIJSKO TRŽIŠTE: Dogovoreni početak izvoza srpske pšenice Egiptu!

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović boravio je u dvodnevnoj poseti Egiptu, a na sastanku sa egipatskim kolegama dogovoren je početak izvoza srpske pšenice Egiptu, najvećem svetskom kupcu ove robe.

– Republika Srbija krenula je da ponovo osvoji tržište Egipta koje naseljava preko 100 miliona stanovnika, izjavio je Nedimović, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je dodao da sadašnja razmena ove dve zemlje u oblasti poljoprivrede iznosi 26 miliona dolara, a da bi nakon postignutog dogovora ona trebalo da skoči četiri puta i premaši gotovo 100 miliona dolara.

Nedimović se tokom posete sastao sa egipatskim kolegama ministrom poljoprivrede i melioracije Ezaldinom Omar Abustit i ministrom snabdevanja i spoljne trgovine Aliem Al Saed Ali Al Muselhi, saopštilo je resorno ministarstvo.

Sve procedure oko izvoza su završene, a dogovoreno je i okončanje procedura oko izvoza govedine, suncokreta, kukuruza i drugih poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, prenosi Tanjug.

O značaju posete govori i činjenica da još od raspada SFRJ nije bilo direktnih kontakata zvaničnika Srbije i Egipta u oblasti poljoprivrede.

Izvor: Politika
Foto: Twitter/printscreen/@hgk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter