Izvor:
18.09.2016 u 20:07
0

MINISTAR PROSVETE PORUČIO SA VUKOVOG SABORA: Uvek ćemo čuvati srpski jezik i štititi od lošeg uticaja!

Ministar, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas u Tršiću gde je prisustvovao završnoj svečanosti Vukovog sabora da će ministarstvo učiniti sve da zaštiti srpski jezik od loših uticaja.

– Uvek ćemo pružiti podršku manifestacijama koje imaju za cilj očuvanje srpskog jezika i kulture. Iz istog razloga u narednom periodu sa Ministarstvom kulture i informisanja pokrenućemo niz akcija, a naš prvi projekat biće povećanje fonda školskih biblioteka – rekao je Šarčević, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Navodi se da je uoči završne svečanosti zatvaranja 83. Vukovog sabora u Tršiću, ministar je sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem obišao Višenamenski centar, koji je sagrađen kako bi postao nacionalni centar za jezik i kulturu, kao i Galeriju Vukove spomen škole i Muzej jezika i pisma.

Gradonačelnik Loznice je istakao da će lokalna samouprava sa ministarstvima prosvete i kulture iznaći najbolje rešenje da Vukov sabor ne bude samo mesto okupljanja slavista već šire populacije, što će doprineti ne samo afirmaciji kulture i jezika već i regiona, kaže se u saopštenju.

Na zatvaranju Vukovog sabora besedu je održao Svetislav Božić, dopisni član SANU i redovni profesor Fakulteta muzičkih umetnosti Univerziteta u Beogradu, a nastupio je i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo".

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter