Izvor:
19.09.2016 u 18:01
0

PISMO IZ ĆELIJE: „Ko su ti koje okuplja ona MRCINA KRISTIJAN?“

Jutros rano je opet bio trkelj, upali su komandiri i sve isprevrtali. Treći put za tri dana. Naš štek za žicu je, srećom, dobar i do sada nije provaljen. Ni onomad nisu provalili, kad su nas terali da sami krečimo sobu i sve u belo, pa ulazili, kao – gledaju da li boja pokriva. Kao da smo mi vrane. Drogu džaba traže, naravno da je neće naći.

Mali Radovac sutra ima suđenje, da vidi šta će mu reći sudija. Advokat mu je, kaže, obećao minimalno, kao za posedovanje droge za sopstvene potrebe. Ali, advokati uvek izvaraju. I mene su, jer mi je obećano tri meseca, a ja dobio tri godine. Ni sam ne znam kako sam se zaustavio da ne skočim i zadavim ga onom kravatom, koja mu landara između revera "bossovog” odela.

Ova moja mi od jutros piše sumanute poruke, pa drami ako ne odgovorim u trenutku. Kao da sam u kafiću. I dalje ne kapira da mi je mobilni utišan, samo se svetlo vidi, u mraku. Pokrio sam se ćebetom, da se ne vidi svetlo, ako uđe komandir. To nam je baš stres. Prošlog meseca su nam uzeli tri žice. Sve dobri telefoni. Dripci, oni ubace, pa javljaju kome su. Ubacivanje telefona od 300 do 800 evra, pa koliko koga zakinu. Može i viski, parfem. Ma sve ima cenu. Nikad neću zaboraviti kad je Japanac za svoju devojku u ženskoj istrazi dao dva soma, samo da joj ubace telefon.

Čujem Kristijan se javlja iz “Zabele”. Ekskluzivno. Kultna je njegova rečenica: razbio mi je devijaciju nosa. I dalje ne umem sebi da objasnim gde mrcina nalazi one koji ga slede. Laže, za medalju. Još nijednom istu situaciju nije opisao – jednako. A, lepo su mu rekli kad je dolazio iz Grčke: "Ćuti, smiri se i biće sve u redu". Nego, on hoće da mafija. A kako se samo naljuti kad mu kažu – kriminalac na baterije. Veselo.

Na paketnom opet zatežu. Mere. Pa, može ovo, ne može ovo. Čekaš u redu da uđeš, pa da predaš, pa da uzmeš prljavi veš. Svi čekamo. Oni napolju, mi unutra.

Ježim se na pomisao da se bliži zima. Sedećemo u jaknama i s kapom. Kad krene kašalj, upale pluća. A u ćeliji zagušljivo. Svi puše.

E, evo zovu na šetnju. Idem na vazduh, makar malo, pa ostalih 23 sata u mraku, u krevetu. Šta bi sa tim pravima zatvorenika?

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter