Izvor:
22.01.2019 u 16:59
0

VESNA STANOJEVIĆ OSUDILA POSTUPAK GLUMCA SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Žene su postale svakodnevna meta uvreda u Srbiji!

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević ocenjuje da su uvrede koje je Sergej Trifunović uputio novinarki „Srpskog telegrafa“, koju je između ostalog nazvao i k….m, potpuno skandalozne i zabrinjavajuće.

– Žene su postale svakodnevna meta uvreda u Srbiji i prosto se postavlja pitanje – šta se ovde dešava? Takve vrste uvreda, koje se objavljuju na društvenim mrežama i u medijima, inspiracija su svima onima koji zlostavljaju svoje žene i čine nasilje u porodici. Prosto, ako vi možete da kažete za nekoga tako ružne reči i još i gore, koje sam imala prilike da čujem u poslednje vreme, svaki građanin Srbije koji ima iole problema sa svojom partnerkom pomisliće: ''A što ne bi mogao i ja to da kažem, ako može on?''“, upozorava Stanojević povodom Trifunovićevih brutalnih javno upućenih uvreda novinarki Ivani Žigić.

Ona podseća sve u Srbiji da uvrede predstavljaju verbalno nasilje, ali da verbalno nasilje vrlo lako može da pređe i u teže oblike, u fizičko nasilje, koje se neretko završava i smrtnim ishodom.

– Sigurna kuća je puna i žena i dece koji su morali da potraže spas od nasilja", upozorava Stanojević.

Na pitanje da li predstavnici Saveza za Srbiju vređanjem žena samo zato što drugačije misle od njih i podržavaju Aleksandra Vučića, podstiču nasilnike da podignu ruku na najbliže, Stanojević kaže da se time apsolutno šalje poruka nasilnicima u Srbiji:

– Dajete šlagvort nekome da smatra ''ako može on, a zašto ja ne bi mogao''? Tim primerima otvarate vrata nasilju u Srbiji i time stvaramo još veće nasilje. Zašto ne možemo da prekinemo sa nasiljem i da ga smanjimo? Upravo zato što inspiracije razne vrste dolaze od onih koji bi trebali da daju pozitivne primere – zaključuje Stanojević.

Izvor: Tanju
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter