Izvor:
20.09.2016 u 04:08
0

ČITAV VEK U SLUŽBI SRBIJE: Svečano obeleženo 100 godina službe telekomunikacija srpske vojske!

Svečanom akademijom u Domu Garde na Topčideru, večeras je obeležen 20. septembar – Dan službe telekomunikacija i 100 godina službe telekomunikacija u srpskoj vojsci.

Čestitajući pripadnicima službe telekomunikacija Dan službe i vek uspešnog postojanja, a vezistima 10 godina od formiranja Brigade veze, ministar odbrane Zoran Ðorđević rekao je da su divljenja vredni neprekidni napori vezista da, još u vreme balkanskih ratova, stvore uslove da svaka naredba komande na vreme stigne do vojnika.

– Za vreme Velikog i Drugog svetskog rata, za vreme NATO agresije na našu zemlju, uvek ste bili spremni da izvršite zadatke za koje ste se školovali i bili obučavani. Dokazali ste svu svoju hrabrost, sposobnost, ali i odlučnost da odbranite ono što je našem vojniku najsvetije, a to je sloboda naše domovine i njenih građana. U toj borbi mnogi pripadnici roda dali su i svoje živote – naglasio je ministar.

Danas vi, kazao je on, predstavljate kompaktan i potpuno funkcionalan deo sistema odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

– Do sada postignuti rezultati nas uveravaju da služba telekomunikacija raspolaže kadrom sposobnim za kvalitetno izvršavanje svih postavljenih zadataka koji će omogućiti uspešno komandovanje i rukovođenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije – rekao je ministar Ðorđević, posebno ističući i dostignuti nivo saradnje u oblasti telekomunikacija ostvaren s drugim državnim organima i preduzećima.

Mnogobrojnim gostima obratio se i načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije, brigadni general Predrag Simović, koji je, kraćim osvrtom na nastanak i razvoj telekomunikacija u srpskoj vojsci, podsetio na najvažnije periode i konstante u njenom 100 godina dugom postojanju.

Danas je služba telekomunikacija, ocenio je on, sposobna da kvalitetno realizuje komunikacije za potrebe komandovanja i rukovođenja. Svoje misije i zadatke izvršavamo neprekidno, efikasno i pravovremeno, za što je zaslužan celokupan kadar službe i jedinica veze.

– Naše obaveze i zadatke u sve tri misije izvršavaćemo uz stalna pregnuća u skladu s potrebama i zahtevima naše Vojske i neprekidno sećanje na naše prethodnike i kolege koji nisu žalili živote u izvršavanju odgovornih i složenih zadataka – rekao je general Simović.

Za dugogodišnju uspešnu i kvalitetnu saradnju i nesebičan doprinos u oblasti telekomunikacija, zaslužnim državnim i privatnim preduzećima dodeljene su plakete Generalštaba Vojske Srbije i zahvalnice Ministarstva odbrane.

Uz učešće Umetničkog ansambla "Stanislav Binički", svečana akademija završena je scensko-muzičkim programom "Veza je kao vazduh".

Tanjug
Foto: Facebook/Министарство-одбране-и-Војска-Србије

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter