Izvor:
24.01.2019 u 02:07
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA 24. JANUAR: U Srbiji stigla prava zima, ukupna visina snežnog pokrivača i do 30 centimetara, na snazi će biti žuti meteo-alarm!

Za sutra ujutru najavljena je ledena kiša na jugoistoku, istoku zemlje i u Banatu, a ponegde će se kiša lediti na tlu.

Upozorenje i zbog snega. U četvrtak se u većini mesta očekuje 10 novih centimetara snega, a u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, a lokalno i više.

Ukupna visina snežnog pokrivača u subotu će u većini mesta biti od 20 do 40 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 centimetara, samo na severu Vojvodine od pet do 10 centimetara.

U četvrtak se očekuje novih 10 centimetara snega i u Beogradu, a u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u nižim delovima grada biti oko 20 centimetara, a u višim i na periferiji preko 30 centimetara.

U Banatu, Bačkoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji sutra će na snazi biti žuti meteo-alarm što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

U ostatku zemlje na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno i da su vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Izvor: RTS
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter