Izvor:
24.01.2019 u 13:03
0

NAJBOLJE INTERPRETIRANA MECOSOPRANSKA ULOGA: Nataša Jović Trivić dobitnica operske nagrade „Breda Kalef“!

Prvakinja Opere, mecosopran Nataša Jović Trivić je ovogodišnja dobitnica operske nagrade Fondacije "Breda Kalef" koja se dodeljuje za najbolje interpretiranu mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni na sceni Narodnog pozorišta, saopštili su iz Nacionalnog teatra.

To je ujedno i jedina nagrada za pevačice mecosoranskog faha kod nas, a u konkurenciji su sve domaće i gostujuće pevačice koje u jednoj sezoni nastupaju u operama Narodnog pozorišta.

Žiri u sastavu Breda Kalef, Jasmna Trumbetaš Petrović, Dragan Stevović, Vesna Stefanović i Mirko Levi jednoglasno je odlučio da ovogodišnja Nagrada pripadne Nataši Jović Trivić za ulogu Ulrike u predstavi "Bal pod maskama"

Nagrada će Jović Trivić biti uručena u subotu 26.januara uoči predstave "Bal pod maskama" na velikoj sceni Narodnog pozorišta. Priznanje se sastoji od Plakete i novčanog dela.

Dosadašnje dobitnice nagrade "Breda Kalef" su Jelena Vlahović i Višnja Pavlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva/narodnopozoriste.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter