Izvor:
02.02.2019 u 08:40
0

STRATEŠKO PARTNERSTVO: Ivica Dačić primio novu ambasadorku Kine Čen Bo!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u petak u kurtoaznu posetu novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Narodne Republike Kine Čen Bo, koja je predala akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću 29. januara 2019. godine.

Ministar Dačić poželeo je srdačnu dobrodošlicu ambasadoru Čen, izrazivši uverenje da će svojim radom, kao izvrstan poznavalac prilika u regionu, a posebno u našoj zemlji, gde je službovala u više navrata i čiji jezik odlično govori, doprineti daljem razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i svevremenog čeličnog prijateljstva između Republike Srbije i NR Kine.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo izvanrednim ukupnim odnosima između Srbije i Kine, koji su na najvišem nivou u dosadašnjoj istoriji.

Ambasador Čen je iznela spremnost da uloži lične napore za dalje produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Šef srpske diplomatije je ponovio zahvalnost naše strane na kontinuiranoj podršci NR Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i istovremeno naglasio doslednu podršku Srbije politici "jedne Kine".

Zajednički je ocenjeno da će daljem jačanju izvanrednih političkih odnosa dve zemlje, doprineti i planirane uzajamne posete zvaničnika na najvišem nivou.

Posebno je izdvojen značaj predstojećeg učešća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na Drugom međunarodnom forumu o saradnji u okviru inicijative "Pojas i put" u Pekingu, od 25. do 27. aprila 2019. godine, kao i Sastanka šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Dubrovniku, 11. i 12. aprila 2019. godine.

U kontekstu dobre saradnje dva ministarstva inostranih poslova, ambasador Čen je prenela pozdrave ministru Dačiću od državnog savetnika i ministra inostranih poslova Kine Vang Jia, koji pridaje veliki značaj saradnji Kine sa Srbijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter