Izvor:
03.02.2019 u 08:34
0

FONDACIJA „TIJANA JURIĆ“: Dani sigurnijeg interneta proveriće znanje kod mladih ali i edukovati o bezbednom korišćenju!

Fondacija "Tijana Jurić" saopštila je da će "Dan sigurnijeg interneta" obeležiti 5. i 6. februara nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije i njihovi roditelji.

Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta, navodi se u saopštenju.

Onlajn kviz za proveru znanja o internetu biće aktivan 5. februara od 10 do 17 časova na portalu Fondacije "Tijana Jurić", a pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Srbije. Cilj organizovanja kviza jeste provera znanja učenika o internetu, o ispravnom ponašanju i potencijalnim opasnostima.

Istog dana, 5. februara u 17. časova, biće organizovana diskusija koja će se uživo prenositi putem Fejsbuk stranice Fondacija "Tijana Jurić", a učestvovaće šestoro učenika osmih razreda različitih osnovnih škola koji će razgovarati o svojim iskustvima u korišćenju interneta, društvenih mreža, mobilnih aplikacija, igara, o rizicima i opasnostima.

Istog dana, u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici, u 18 časova biće organizovana tribina o bezbednoj upotrebi interneta namenjena roditeljima, koju će voditi Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

"Obeleževanje ''Dana sigurnijeg interneta'' prilika je da se svi aktiviramo i pozabavimo temom interneta, njegovih dobrih ali i mračnih strana koje, nažalost, mogu da izazovu i fatalne posledice. Živimo u vremenu u kome je gotovo svima jasno da je internet neophodnost i da je vrlo koristan, a isto tako, svesni smo i činjenice da je reč o mestu na kome se odvijaju razne vrste nasilja", navodi se u saopštenju Fondacije.

Fondacija "Tijana Jurić" poziva decu, mlade i roditelje da iskoriste ovu priliku i aktivno se uključe u ponuđene programe kako bi proverili svoje znanje i saznali korisne informacije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter