SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U toku rad na izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom!

 Ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da je u toku rad na izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom koje su najavljene prošlog leta i izrazila uverenje da će to osetljivo pitanje biti rešeno na vreme.

- Došli smo do zaključka da treba pomoći trima kategorijama žena, onima koje imaju visoka primanja, a odu na trudničko ili odsustvuju zbog nege deteta, zatim onima koje imaju manje od šest meseci radnog staža, kao i onima koje su tek počele da rade, a morale su da otvore bolovanje - izjavila je sinoć Ðukić Dejanovićeva.

Dodala je da Komisija, koju je formirala vlada, pravi procene o finansijskim potencijalima i načinima da se izmeni i dopuni Zakon, a da se ne uzme od kategorija koje su popravile svoj status.

Na pitanje da li je upoznata sa zahtevima Inicijative "Mame su zakon", Ðukić Dejanovićeva je naglasila da su mame uvek u pravu kada traže da im se ostvari neko pravo.

- Ipak, ne smemo da dođemo u situaciju, kao u nekim zemljama u regionu, da obećamo mnogo više nego što možemo. Sa ministarstvima finansija i rada treba da nađemo meru koja će biti u skladu sa zahtevima mama i sa željom svih nas da im damo sve što možemo. Ali moramo da budemo realni - naglasila je ministarka.

Istakla je i da ima razumevanja za zahteve da se popravi status svih majku u Srbiji uz napomenu da su populaciona politika i socijalna pomoć dve različite kategorije.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Kviz: Naslovna strana  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Provodadžija  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
21:00  Provodadžija  
22:00  Goli život  
23:20  Novajlije - Live  
02:30  Posle ručka