FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Otvoren vrtić u Mačvanskom Prnjavoru!

 

Vrtić u Mačvanskom Prnjavoru, u prisustvu najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića, otvoren je danas u projektu koji je Fondacija Novak Ðoković finansirala sa blizu 33 miliona dinara.

Na mestu nekadašnje zgrade Doma zdravlja u selu u blizini Šapca, rekonstruisan je i adaptiran objekat za 150 dece u okviru predškolske ustanove "Naše dete".

Upravo je veliki broj mališana ovacijama, vriskom i aplauzima dočekao najboljeg tenisera planete, kome nije bilo teško da svakom od njih da autogram, slika se... 

- Biti dete je najlepša stvar, tada smo najhrabriji, najotvoreniji prema svetu, spremni da istražujemo, otkrivamo ljude i stvari. Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva zemlje predstavlja apsolutni imperativ, nešto na šta ne smemo da zaboravimo. Uloga roditelja je Jelenu i mene dodatno okrenula brizi o najmlađima i zato nam je neizmerno drago što će mališani iz ovog mesta imati priliku da steknu prva poznanstva, ljubavi, simpatije, da uče, budu srećni - rekao je Ðoković, pre nego što je sa decom i suprugom Jelenom zaigrao u plesnoj tački.
 

Jelena Ðoković podsetila je da je fondacija otvorila ili renovirala čak 43 vrtića u Srbiji.

- Cilj nam je da ih u narednom periodu bude još mnogo više - dodala je ona.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio se Fondaciji Novak Ðoković na nastojanju da se deci obezbede bolji uslovi.

- Veliki dan za naš grad. Ponosni smo na činjenicu da u Šapcu nema liste čekanja za upis u vrtiće, a sada se možemo pohvaliti i jednim od najmodernijih objekata u Srbiji. Vrtić u Prnjavoru je značajan doprinos naše težnje da izjednačimo odrastanja i učenja u gradu i na selu - poručio je Zelenović.

Direktorka predškolske ustanove "Naše dete" Sandra Mićić istakla je zadovoljstvo što je Mačvanski Prnjavor dobio prvi vrtić, što je od velikog značaja za decu iz tog kraja.

Vrtić će danas dobiti ime i to u glasanju dece papirićima iz te ustanove.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije žurka