ĐORĐEVIĆ: Uskoro povećan broj zaposlenih u centrima za socijalni rad i drugim socijalnim ustanovama!

U narednom periodu u centrima za socijalni rad i drugim socijalnim ustanovama biće povećan broj zaposlenih, kako bi kvalitet usluge korisnicima tih centara bio bolji, ali će se raditi i na poboljšanju uslova za zaposlene u tim ustanovama, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Ðorđević

On je na sastanku sa zaposlenima u socijalnim ustanovama, gde je predstavljen novi sistem funkcionisanja tih ustanova u informacionom sistemu izvršenja budžeta, naveo da je sastanak oprganizovan s ciljem da centri za socijalni rad i socijalne ustanove, a kad je reč finansiranju, profunkcionišu u punom kapacitetu. 

Ministar je rekao da postoji dovoljno novca u budžetu koji se može pravilno raspodeliti i uložiti u razvijanje usluga socijalnih ustanova, njihov kvalitet, ali i kvalitet smeštaja i kapacitete ustanova. 

Ministar je naveo da je način rada tih ustanova, a koji je važio za neka prošla vremena, sada iza nas, ali da i dalje postoji rizik da se svima dešavaju greške u raspoređivanju sredstava iz budžeta.

- Ministarstvo finansija ima razumevanja za naše greške i uz njihovu volju postoji način da ispravimo greške - rekao je Ðorđević i istakao da je novi način rada i obaveza države Srbije u pristupanju EU i prema MMF-u.

Dodao je da insistiranje na tome da sve bude u skladu sa zakonom ostaje naša jedina direktiva i nešto čega i dalje moramo da se pridržavamo. 

- Ja od toga neću odstupiti ni pedalj - poručio je ministar obraćajući se socijalnim radnicima. 

Dodao je da je svestan da je materijalni položaj zaposlenih u socijalnim ustanovama ispod nivoa koji zaslužuje njihov posao i obrazovanje.

- Meni je lično krivo što Zakon o platama i platnim razredima nije zaživeo 1. januara ove godine i što je odloženo za sledeću godinu, jer bi danas imao potpuno drugačiji koncept kada je u pitanju vaš materijalni položaj - rekao je Ðorđević.

Ministar je objasnio da je novim zakonom predviđeno stavljanje zaposlenih u socijalnim ustanovama "na mesto gde pripadaju, rame uz rame sa zanimanjima koja su pandan njima", te naveo da i medicinsko osoblje zaslužuje više nego što danas ima i da je uveren da će se tim zakonom sve to regulisati.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije žurka