Izvor:
23.09.2016 u 17:00
0

BRATSTVO I JEDINSTVO IPAK FUNKCIONIŠE: Razbijen HRVATSKO-SRPSKI lanac prostitucije

Privođenjem četiri osobe u Zagrebu je razbijen lanac rostitucije, a okrivljenima se stavlja na teret 21 krivično delo prostitucije u dužem periodu tokom kojeg su prihodovali, kako se navodi, impresivno veliki novčani dobiak.

Uhapšeni su trener borilačkih veština Slobodan Dubajić Dabi (62), D. L. (46) te J. L. (30) i Marina B. (40), od kojih potonja ima podeblji dosje prepun seksualnih kršenja zakona, piše zagrebački Jutarnji list.

Zaradu su, ističe policija, njih četvero delili. Na osnovu naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženi su njihovi domovi, kao i druge prostorije u njihovom vlasništvu, a zanimljive tajne skrivali su i stanovi koje su unajmili.

Pod lupom istražitelja našli su se i njihovi automobili u kojima su pružale seksualne usluge. U pretragama je policija zaplenila više mobilnih telefona, telefonskih kartica različitih operatera koje su koristili za komunikaciju i oglašavanje svojih usluga.

Zanimljive materijalne dokaze skrivaju i njihovi laptopovi ibeležnice u kojima su, kako se saznaje, mnogi podaci o uslugama, klijentima, cenama…

Privedena četvorka je nakon ispitivanja u policiji predata pritvorskom nadzorniku, a policija i dalje nastavlja istražuje ovaj slučaj s obzirom na to da su otkrivene mnoge tajne koje “skrivaju” oduzeti predmeti iz istrage.

Kako doznajemo, veliki novac “vrteo” se u novozagrebačkom Središtu. Usluge koje su prodavačice ljubavi nudile, posebno tri dame iz Srbije, bile su za imućniju klijentelu poput biznismena, domaćih i stranih, pa tako i kineskih državljana koji su po Hrvatskoj kupovali nekretnine.

Upućeni u problematiku kažu: “Te prostitutke su ko bombe. Svaki deo tela nema premca. Jedna je lepša od druge. Za naslovnicu.” Dubajić je rođeni Bjelovarac sa zagrebačkom adresom. Policiji je dobro poznat po svojim aktivnostima s druge strane zakona pa se tako, primerice, prije tri mjeseca nije pojavio na svom suđenju na Opštinskom sudu u Zadru jer mu se upalila vilica. Tamo mu se sudi za delo iz 2007.

Tereti se da je u aprilu te godine tri đevojke s područja Srbije i BiH nagovorio da dođu u Hrvatsku i tu ih, s Hrvaticom J. L. (40), podstakao da zarađuju pružanjem seksualnih usluga.

Nakon što su pristale dogovarao im je posao po marinama na Jadranu.

Na 16 metara dugačkoj motornoj jahti u Biogradu, koja je plovila pod italijanskom zastavom, najpre je uhapšen Lecije Matešić, koji je posredovao između Dubajića i Talijana koji su tražili dame za zabavu, a koji su za druženje izbrojili čak 4000 evra.

Jedna od uhićenih eskort devojaka, A. M. iz BiH, studirala je u Zagrebu, govori perfektno četiri strana jezika, a zaradom od prostitucije financirala je studije.

Otkriveni su zbog ilegalnog prelaska granice, a Dubajić je zbog toga proveo dva meseca u zadarskom pritvoru, iz kojeg je izašao 18. septembra 2007.

Privođenje ga, čini se, nije uplašilo, s obzirom na to da se nije prestao baviti svodništvom. Dve godine kasnije zbog istog prestupa uhapšen je u Zagrebu u akciji Dinamiko, zajedno s tadašnjim recepcionarom zagrebačkog hotela Westin koji je preko Dubajića “naručivao” prostitutke i slao ih u sobe hotelskih gostiju željnih provoda. Akcija Dinamiko zahvatila je i sedam prostitutki od kojih su dvije bile Bosanke, jedna iz Srbije i četiri lokalne đevojke.

U pune dve godine prodavanjem tela na međunarodnom nivou policajci su izračunali da je Dubajić od elitnog seks-turizma zaradio najmanje 1,8 milona kuna, a recepcionar Westina je za svako naručivanje devojke od Dubajića, navodno, stavljao 50 evra u džep.

Devojke su s Dubajićem zaradu delile popola. Korisnici njihovih usluga bili su važni ljudi, od preduzetnika, preko glumaca, do običnih muškaraca s lošim bračnim životom.

Plaćali su 100 evra, dok bi ih cela noć s bezimenim lepoticama stajala 600 evra. Dubajić ih je razvozio do mesta gde su ih je ostavljao da rade, a u Westinu ih je preuzimao Ivan koji ih je slao mušterijama u sobe.

Akcija Dinamiko izazvala je pravu paniku u Srbiji, a kako su tada izveštavali tamošnji mediji, srpski su političari strahovali da su uhapšene devojke policiji “propevale” ko su im bili klijenti. No, mirno nisu spavali ni estradnjaci, sportaši, političari…

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter