Izvor:
21.02.2019 u 07:45
0

„SRBIJA STVARA“: U Briselu obeležen Dan državnosti Republike Srbije!

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, u Briselu je sinoć organizovan prijem kome su prisustvovali predstavnici briselskog diplomatskog kora, zvaničnici institucija EU i NATO i srpska dijaspora u Belgiji.

Uz moto "Srbija stvara", prijem u "Cercle Royal Gaulois", u srcu Kraljevskog parka u Briselu, organizovali su ambasada Srbije u Belgiji i misije Srbije pri EU i NATO-u.

Prijem je otvoren izvođenjem himni Srbije i Belgije, a zatim je intonirana i nezvanična himna EU "Oda radosti".

Goste je pozdravilo troje ambasadora Srbije – Marina Jovićević, Ana Hrustanović i Miomir Udovički.

Oni su podsetili goste na stratešku opredeljenost Srbije ka evrointegracijama, partnersku saradnju s Belgijom i NATO-om, kao i na probleme koji postoje u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine zbog taksi koje su prištinske institiucije uvele na robu iz centralne Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@IgnitingScience

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter