Izvor:
08.03.2019 u 15:59
0

NURDOR ORGANIZUJE KAMP ZA ADOLESCENTE LEČENE OD MALIGNIH BOLESTI! „Nakon svojih životnih pobeda mladi borci jedva čekaju da se vrate životu!“

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), od danas do 15. marta na Kopaoniku, sedmu godinu za redom, organizuje Zimski kamp za adolescente lečene od malignih bolesti.

Dvadeset petoro dece i mladih trenutno se nalazi na Kopaoniku, gde u pratnji NURDOR volontera, psihologa i instruktora skijanja imaju priliku da uče skijanje i pomeraju svoje granice u našem najvećem skijaškm centru, ali i da uživaju u osmišljenim kreativnim aktivnostima, navodi se u saopštenju.

Cilj svih NURDOR rehabilitacionih kampova jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu.

U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije i resocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i tim iskusnih psihologa i volontera.

– NURDOR-ov zimski kamp je posebno osmišljen za mlade hrabre borce, koji nakon svojih životnih pobeda jedva čekaju da se vrate malim radostima, igri i zdravom životu. Provoditi vreme ovde sa njima je jedan blagoslov i privilegija, jer tako puno od njih svi možemo da naučimo. Srećni smo što imamo takvu priliku i zahvalni svim prijateljima i donatorima koji omogućavaju da ovaj kamp postoji i podržavaju sve aktivnosti našeg udruženja– kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDORa.

Realizaciju kampa pomogli: Organizacija "Prijatelj u nevolji", Skijališta Srbije, MK Group, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Ski škola Avanturija i Wiener Städtisće Osiguranje.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju nam pružaju za realizaciju kampa, ove godine odlučili da organizuju humanitarnu trku na Kopaoniku 24. marta, od koje je sav prihod namenjen NURDOR projektu Roditeljska kuća u Beogradu, za besplatan smeštaj i brigu o deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter