Izvor:
09.03.2019 u 08:02
0

PODRŠKA TURSKOJ TEKSTILNOJ KOMPANIJI: Najvažnije da fabrika sledeće godine u ovo vreme umesto 124 ima 400 zaposlenih!

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas podršku turskoj tekstilnoj kompaniji "Makaron moda", na različite načine, jer je, istakao je, najvažnije da fabrika sledeće godine u ovo vreme umesto 124 ima 400 zaposlenih, dok je vlasnik Safet Seglam obećao da će postepeno povećavati plate.

Predsednik je, tokom obilaska pogona, rekao da država do sada nije pomogla toj tekstilnoj kompaniji, ali da će od sada to činiti, na različite načine, subvencijama po zaposlenom, jer je značajan svaki zaposleni radnik.

Najvažnije je da u ovo vreme sledeće godine umesto 124, imaju 400 zaposlenih – podvukao je Vučić.

On je ukazao da je u Velikoj Plani i tom delu Srbije sve uništeno.

Tamo gde smo imali Gošu, koja je bila centar industrije vagona i teške industrije, sve je uništeno i razoreno, veliki broj nezaposlenih…- rekao je Vučić.

Ukazao je i da je 1991. godine u Smederevskoj Palanci bio isti broj umrlih i rođenih, a danas je tri puta više umrlih nego rođenih.

To su katastrofične razmere. Pokazuju šta smo od 90-ih, a naročito 2000-ih uspeli da uništimo i razorimo, i to sad polako popravljamo – rekao je predsednik.

On je zamolio vlasnika iz Turske da poveća plate zaposlenima.

Vučić je, takođe, napomenuo da su, pored velikih investitora, pre svega iz Nemačke, koji zapošljavaju, 2.000 – 2.500 ljudi, za manja mesta važni upravo turski investitori, koji u pogonima zapošljavaju po 200 – 300 ljudi.

Rekao je da su Turci napravili lepu fabriku na mestu stare gde je radilo 600 ljudi i napomenuo da Nemci neće da dođu u manja mesta, već traže sedišta okruga i najbolja mesta za biznis.

Najavio je da će se raditi rekonstrukcija puta Smederevska Palanka – Velika Plana u dužini do 13,5 km dodajući da je za to potrebno oko tri miliona evra.

Rekao je,takođe, da će se uraditi i studija koja će pokazati da li je bezbedno da Smederevska Palanka dobije direktno skretanje sa autoputa.

Ako to ne bi ugrozilo bezbednost, mi ćemo da platimo da se to uradi – dodao je Vučić.

Istakao je da je važno da se opštine ne zadužuju i da imaju sređene finansije, da ne prave gluposti, kao što pravi polovina opština.

Zadužuju se i ne znaju kako da spuste deficit. U Velikoj Plani je stanje finansija mnogo bolje nego u drugim opštinama, gde bi ste očivali da je mnogo bolje. –

Vučić je rekao da se u fabrici prave najbolje i nakvalitetnije jakne.

Ovo je vrhunska jakna, skupa jakna. Radnici vredno rade, a plate su male – rekao je Vučić vlasniku fabrike.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter