Izvor:
09.03.2019 u 11:09
0

DIGITALNA NASTVA: Od 1. septembra prvaci uče iz digitalnih udžbenika!

Svi prvaci u zemlji koji od 1. septembra sednu u đačke klupe učiće iz digitalnih udžbenika, u "pametnim učionicama", sa učiteljima posebno obučenim za taj vid nastave.

U okviru trogodišnjeg projekta, digitalna nastava će od početka školske 2021/2022. godine biti spovedena u svim razredima osmoletki i gimnazija, kao i u većini srednjih i stručnih škola, najavljeno je iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Za uvođenje digitalizacije biće utrošeno sto miliona evra, a novac će biti, kako su pojasnili u premijerkinom kabinetu, obezbeđen iz budžeta ministarstvava prosvete i trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i kredita Evropske investicione banke.

Navodi se da će biti obučeno više od 10.000 učitelja i nastavnika za planiranih 10.000 učionica.

S digitalnom nastavom nastaviće i đaci koji trenutno idu u prvi i peti razred, a u okviru pilot-projekta "Dve hiljade digitalnih učionica".

Kako je rečeno u kabinetu premijerke, najverovatnije će od 1. septembra 2020. godine digitalna nastava biti uvedena u sva četiri razreda gimnazija u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter