Izvor:
10.03.2019 u 11:45
0

SEKTORU ZA VANREDNE SITUACIJE URUČENA NOVA VATROGASNA VOZILA! Stefanović: Nastavljamo naš proces osavremenjavanja i jačanja jedinica policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu uručenju sedam vatrogasnih vozila koje je MUP nabavio za potrebe Sektora za vanredne situacije i tom prilikom najavio nova ulaganja u vatrogasno-spasilačke jedinice.

Stefanović je precizirao da će dve cisterne najvećeg kapaciteta, sa više od 10.000 litara, biti dodeljene vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Kikindi i Kruševcu, dok će pet novih navalnih vatrogasno-spasilačkih vozila dobiti jedinice u Beogradu, Vranju, Leskovcu, Novom Pazaru i Somboru.

Nastavljamo naš proces osavremenjavanja i jačanja jedinica policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica, jer je to posao koji želimo da uradimo zbog bezbednosti svih naših građana i povećanja kapaciteta rada naših jedinica – rekao je Stefanović tim povodom.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je 33 nova vatrogasno-spasilačka vozila marke "MAZ“, od čega je 21 isporučeno, računajući i danas predstavljenih sedam, dok će preostalih 12 biti isporučeno u aprilu.

Stefanović je kazao i da je dogovorena nabavka još 25 vatrogasno-spasilačkih vozila tipa "MAN", od kojih će 14 biti isporučeno krajem jula i početkom avgusta, dok će ostalih devet biti isporučeno do kraja januara sledeće godine.

Najavio je da će vatrogasno-spasilačke jedinice do kraja jula ili početka avgusta dobiti i 17 kamiona tipa "KAMAZ" i dodao da se tokom ove godine planira ugovaranje nabavke oko 300 vatrogasno-spasilačkih terenskih kombi vozila, specijalnih logističkih vozila za potrebe Sektora za vanredne situacije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je i tri terenska vozila za praćenje i suzbijanje šumskih požara, kao i osam terenskih motornih vozila sa pripremljenim izvodom instalacije za kolsku radio stanicu i dodatnu opremu.

Kako je rekao Stefanović, Ministarstvo, kroz saradnju sa britanskim i drugim vatrogasnim savezima, razmatra i nabavku jednog dela polovnih vozila koja su u odličnom tehničkom stanju, a koja će zameniti vozila u vatrogasno-spasilačkim jedinicama, od kojih su neka, nažalost, proizvedena i 70-ih godina prošlog veka.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter