Izvor:
21.03.2019 u 12:05
0

SLUČAJ PORESKE UTAJE U KRALJEVU! Zadržano dvoje, krivična prijava podignuta protiv još četvorice!

U koordiniranoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca u Kraljevu uhapšena su dva odgovorna lica privrednih društava iz Paraćina zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje u iznosu od 974.300 dinara.

Oni se sumnjiče i da su učinili krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8,8 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Jedno od odgovornih lica je od juna do kraja novembra 2018. godine lažno prikazao nabavku dobara od tri privredna društva u iznosu od 6,9 miliona dinara i na taj način neosnovano iskoristio pravo na prethodno plaćeni porez u iznosu od 974.300 dinara.

Zatim su, uz sačinjavanje lažnih računa, uplatili iznos od 6,2 miliona dinara privrednim društvima čija su odgovorna lica potom podizala novac i vraćala ga osumnjičenima, zadržavajući deo novca za sebe.

Pored dva osumnjičena, kojima je određena mera zadržavanja do 48 sati, krivična prijava je podneta protiv još četiri odgovorna lica privrednih subjekata, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter